Rukohvat pored wc šolje tu je kada vam treba

Rukohvat pored WC šolje je veoma koristan i ne samo za one sa fizičkim invaliditetom. Takvi rukohvati se obično smatraju neprivlačnim, pa se zato retko mogu naći u privatnim kupatilima. Takav stav ćete brzo promeniti kada vam rukohvati poput ovog postanu neophodni da biste zadržali ravnotežu ili se podigli. To se ne događa samo kada postanete stariji – sve što je potrebno je uganut članak.

Ručke na WC-u moraju biti stabilne

PLANIRAJTE UNAPRED I UŠTEDITE NOVAC

Ako smatrate da ćete lako moći da montirate rukohvat ukoliko za to bude potrebe, razmislite o sledećem. Ako se tokom izgradnje ne postave fiksni nosači iza predzidne konstrukcije, to neće biti moguće. Instalacioni elementi pružaju podršku keramici, ali pomoću odgovarajućih nosača pružaju i neophodnu stabilnost za montiranje rukohvata. Dobar oslonac je neophodan jer rukohvat mora da privremeno izdrži opterećenja i do 100 kg kada korisnik osloni svu svoju težinu na njega.

SVE JE JEDNOSTAVNIJE UZ ODGOVARAJUĆI SISTEM INSTALACIJA

Dodatni troškovi za postavljanje nosača pri izgradnji kupatila iznose par stotina evra, što predstavlja dobru investiciju. Bez tih nosača naknadno montiranje jednostavnih rukohvata će verovatno biti skupo i naporno. Pločice i paneli koji se nalaze iza rukohvata ne mogu da pruže dovoljnu potporu za njih, pa ne mogu budu bezbedni oslonac za korisnika u kupatilu. Kratko rečeno, odabir odgovarajućeg instalacionog elementa znači da vas naknadno montiranje rukohvata neće previše koštati, kao i da može da se obavi u svakom trenutku bez ikakvih problema i sa veoma malo truda.

Da biste bili sigurni da ćete pronaći pravo rešenje, savetujemo vam da odmah na početku razgovarate sa pouzdanim vodoinstalaterom.

Koje kupatilo želite?

Gotovo kupatilo zadovoljav niz želja i zahteva. Međutim, koje su vaše potrebe? Da li vam je važan prostor, čistoća ili dizajn? Da li želite proizvode koji su jednostavni za korišćenje ili radije posebne dodatke za komfor koje vam npr. pruža Geberit AquaClean WC sa tušem? Ili više volite univerzalni dizajn? Bez obzira na to koje su vaše potrebe, vašu svakodnevnicu ćemo učiniti jednostavnijom pomoću pametnih rešenja za kupatila.

Više prostora u kupatilu
Više čistoće u kupatilu
Više funkcionalnog dizajna u kupatilu
Više komfora u kupatilu
Više pristupačnosti za osobe sa invaliditetom u kupatilu
Više prilagođenosti korisnicima u kupatilu