Geberit Srbija

Izjava o zaštiti privatnosti

Važi od: 8. jul 2014.

Bezbednost vaših ličnih podataka je od ključnog značaja za kompaniju Geberit. Možete da posetite našu veb stranicu bez dostavljanja ličnih informacija. Podaci su nam potrebni samo u slučaju da koristite specifične usluge. Preko ove izjave o zaštiti privatnosti želimo da vas informišemo na transparentan način koje podatke prikupljamo, obrađujemo i čuvamo, kao i u koju svrhu to činimo.

Čuvanje pristupnih podataka

Prilikom svakog pristupa na našu internet stranicu, pristupni podaci se čuvaju u obliku datoteka protokola na serveru našeg pružaoca usluga. Ovaj skup podataka čine vaša IP adresa, datum i vreme korišćenja, naziv zahtevane datoteke, naziv datoteke sa koje je upućen zahtev za pristup datoteci, količina prenesenih podataka i pristupni status, opis korišćenih veb pregledača i operativnog sistema, kao i naziv pružaoca internet usluga. Ovi podaci se prikupljaju iz tehničkih razloga. Procena se vrši isključivo u statističke svrhe i bez povezivanja sa konkretnim licima.

Kolačići

Kada posetite veb stranicu kompanije Geberit i u podešavanjima pregledača prihvatite korišćenje kolačića, to za nas znači da našu veb stranicu želite da iskoristite na najbolji mogući način i, u tom smislu, prihvatate korišćenje kolačića i drugih tehnologija koje su ovde opisane. Više informacija o kolačićima i potrebnim podešavanjima pregledača za sprečavanje, brisanje ili prikazivanje kolačića možete pronaći u nastavku.

Kolačić je mala datoteka koju prilikom prve posete prenosimo na čvrsti disk vašeg računara ili neki drugi krajnji uređaj kako bi naši sistemi prepoznali uređaj prilikom ponovne posete i mogli da vam ponude posebne funkcije ili sadržaje.

Kolačići su veoma korisni, jer za stalne korisnike veb stranice obezbeđuju veću jednostavnost upotrebe. Kolačići mogu da, pod uslovom da koristite isti uređaj i isti pregledača, sačuvaju vaša podešavanja, npr. podešavanja korpe za kupovinu, da nam dostave informacije o korišćenju naše veb stranice i da prikažu sadržaje koji bolje odgovaraju vašim interesovanjima i potrebama. Uz pomoć odgovarajućih analitičkih programa, kao što je npr. Google Analytics, možemo da vršimo statističke procene i dijagnostiku u cilju unapređenja sadržaja, proizvoda i usluga. Kolačići koji su korišćeni na našoj veb stranici prikupljaju samo anonimne podatke koji ne dozvoljavaju bilo kakvo povratno povezivanje sa vašim ličnim informacijama.

Osim toga, VI imate kontrolu. Preko podešavanja pregledača možete da upravljate kolačićima. Na primer, možete da izbrišete postojeće kolačiće, prihvatite ili odbijete sve kolačiće, prihvatite samo određene vrste kolačića ili odredite da želite da budete upozoreni ukoliko neka veb stranica želi da sačuva kolačić. Postupak kontrole i brisanja kolačića zavisi od pregledača koji koristite. Informacije o tome možete da pronađete pod funkcijom „Pomoć“ u pregledaču.

Google Analytics (veb analiza/praćenje)

Ova veb stranica koristi Google Analytics, uslugu za veb analizu kompanije Google Inc. („Google“). Google Analytics koristi tzv. „kolačiće“, tekstualne datoteke koje se čuvaju na računaru i omogućavaju analizu korišćenja veb stranice. Informacije o korišćenju ove veb stranice, koje se kreiraju putem kolačića, po pravilu se prenose na jedan od servera kompanije Google u SAD i tamo se čuvaju. Google Analytics je na ovoj stranici proširen kodom koji garantuje anonimno prikupljanje IP adresa (tzv. IP maskiranje). Kompanija Google pomoću toga prethodno skraćuje vašu IP adresu unutar država članica EU ili pre dostavljanja unutar drugih država koje su potpisnice Sporazuma o Evropskom ekonomskom prostoru. Puna IP adresa se prenosi na jedan od servera kompanije Google u SAD samo u izuzetnim slučajevima i tamo se skraćuje. Po nalogu operatora ove veb stranice, Google koristi ove informacije da bi analizirao korišćenje veb stranice, da bi pripremio izveštaje o aktivnostima na veb stranici i da bi obezbedio dodatne usluge za korisnika veb stranice koje se odnose na korišćenje veb stranice i interneta. IP adresa koja je dostavljena u Google Analytics sa pregledača neće biti povezana sa ostalim podacima koje je sakupio Google. Čuvanje kolačića možete da onemogućite odgovarajućim podešavanjem softvera pregledača. Međutim, upozoravamo vas da u ovom slučaju možda nećete moći da u potpunosti koristite sve funkcije ove veb stranice. Osim toga, možete da sprečite beleženje podataka koji su sakupljeni putem kolačića, a koji se odnose na korišćenje veb stranice (uklj. IP adresu), kao i obradu podataka od strane kompanije Google tako što ćete preuzeti i instalirati programski dodatak za pregledač koji je dostupan na adresi https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de .

Detaljnije informacije o uslovima korišćenja i zaštiti podataka možete da pronađete na stranicama http://www.google.com/analytics/terms/de.html i http://www.google.de/policies/privacy/ .

Google Analytics koristimo i za analizu podataka iz AdWords i Double-Click kolačića u statističke svrhe. Ovu funkciju možete da deaktivirate preko menadžera za podešavanje oglasa na stranici http://www.google.com/settings/ads/onweb/?hl=de .

Lični podaci (narudžbine, pitanja, zahtevi za informacijama)

Da bismo mogli da pružimo usluge koje su vam potrebne, npr. narudžbine, dostavljanje odgovora na pitanja ili dostavljanje informativnog materijala (bilteni, informacije o proizvodima, događaji itd.), neophodni su nam vaši lični podaci kao što su ime, adresa, telefonski broj, adresa e-pošte itd. Ove lične podatke prikupljamo i koristimo u onoj meri u kojoj je to neophodno za pružanje odgovarajuće usluge. U tom smislu može da bude potrebno da podatke prosledimo drugim kompanijama sa kojima sarađujemo radi pružanje date usluge, npr. transportne kompanije. Obrada i korišćenje vaših ličnih podataka u svrhe savetovanja, reklamiranja i istraživanja tržišta, kao i dostavljanje podataka trećim licima, vrši se isključivo uz vašu saglasnost.

Ukoliko ste se prijavili za redovan prijem informativnog materijala, možete da se odjavite u svakom trenutku telefonskim ili pismenim putem ili putem e-pošte.

Kada otvorite e-poštu koju smo vam poslali ili kliknete vezu u okviru e-poruke, onda se postupak obavlja putem našeg veb servera (datum, vreme, adresa e-pošte). Ovo radimo u interne, statističke svrhe. Ovi podaci se ne povezuju sa ličnim korisničkim profilima.