O kompaniji Geberit

Vodeća evropska kompanija za sanitarne proizvode

Geberit grupa je vodeća evropska kompanija za sanitarne proizvode i aktivna je širom sveta. Geberit Grupu odlikuje snažno lokalno prisustvo u većini zemalja Evrope što predstavlja jedinstvenu dodatnu vrednost kako u oblasti sanitarne tehnike tako i u oblasti sanitarne keramike.

Proizvodni kapaciteti obuhvataju 29 proizvodnih pogona, od toga 6 u prekookeanskim zemljama. Glavno sedište koncerna se nalazi u Rapperswil-Jona u Švajcarskoj. Sa više od 12.000 zaposlenih u oko 50 zemalja kompanija Geberit u 2019. postigla je neto obrt od 3,1 milijardi CHF. Akcije kompanije Geberit su na SIX Swiss Exchange. Od 2012. akcije kompanije Geberit sastavni su deo SMI (Swiss Market Index).

Fokus na održivost

Braon oko gleda u daljinu

Održivost je oduvek bila veoma važna i predstavljala je deo identiteta kompanije geberit. Fokus je na očuvanju životne sredine, kao i na tome da ekonomski faktori i društvena pitanja budu u ravnoteži.

Ekološki prihvatljivi, trajni proizvodi koji štede resurse, proizvodni procesi koji smanjuju potrošnju vode i energije i čista voda predstavljaju ključne teme kompanije Geberit već duži niz godina. Naš fokus je takođe i na edukacijama na temu odgovornosti i na svesti o odgovornosti kada je voda u pitanju.

Više o održivosti