O kompaniji Geberit

Vodeća evropska kompanija za sanitarne proizvode

Geberit grupa je vodeća evropska kompanija za sanitarne proizvode i aktivna je širom sveta. Geberit Grupu odlikuje snažno lokalno prisustvo u većini zemalja Evrope što predstavlja jedinstvenu dodatnu vrednost kako u oblasti sanitarne tehnike tako i u oblasti sanitarne keramike.

Proizvodni kapaciteti obuhvataju 29 proizvodnih pogona, od toga 6 u prekookeanskim zemljama. Glavno sedište koncerna se nalazi u Rapperswil-Jona u Švajcarskoj. Sa više od 12.000 zaposlenih u oko 50 zemalja kompanija Geberit u 2019. postigla je neto obrt od 3,1 milijardi CHF. Akcije kompanije Geberit su na SIX Swiss Exchange. Od 2012. akcije kompanije Geberit sastavni su deo SMI (Swiss Market Index).

Sustainability

Vodopad (© Geberit)

Kao kompanija specijalizovana za sanitarnu tehnologiju, naš cilj je da budemo primer transformacije ka održivoj sanitarnoj proizvodnji. Naši inovativni, visokokvalitetni i dugotrajni proizvodi pozitivno utiču na proizvodnju, društvo i životnu sredinu.

Saznajte više o našem doprinosu u održivoj proizvodnji

150 godina GeberitaNaša priča o uspehu

Gründerfamilie Gebert

Priča o Geberitu datira iz 1874. godine, kada je počela kao radnja jednog čoveka u starom delu grada Rapersvil u Švajcarskoj. Otprilike 30 godina kasnije, osnivač kompanije Albert Gebert razvio je drveni vodokotlić obložen olovom. Kompanija je dobila dalji zamah sa revolucionarnim pronalaskom prvog plastičnog vodokotlića 1952. godine, a zatim ugradnog vodokotlića 1964. godine.

Ono što je počelo kao skromna porodična firma, od tada je postalo lider na evropskom tržištu sanitarnih proizvoda. Naši inovativni, visokokvalitetni proizvodi za sanitarnu tehniku i kupatila nastavljaju da postavljaju nove standarde: tada, sada i u budućnosti.

Saznajte više o istoriji naše firme

Fokus na održivost

Braon oko gleda u daljinu

Održivost je oduvek bila veoma važna i predstavljala je deo identiteta kompanije geberit. Fokus je na očuvanju životne sredine, kao i na tome da ekonomski faktori i društvena pitanja budu u ravnoteži.

Ekološki prihvatljivi, trajni proizvodi koji štede resurse, proizvodni procesi koji smanjuju potrošnju vode i energije i čista voda predstavljaju ključne teme kompanije Geberit već duži niz godina. Naš fokus je takođe i na edukacijama na temu odgovornosti i na svesti o odgovornosti kada je voda u pitanju.

Više o održivosti