KADA ILI TUŠ – ŠTA JE BOLJE?

Voda? Naravno! Ali koliko je topla voda dobra za vašu kožu? Mišljenja o tome da li je bolje tuširati se ili kupati se u kadi veoma se razlikuju. Dok neki ne može da žive bez kupanja u kadi, drugi su ubeđeni da nema ničega boljeg od tuširanja. Ali šta je bolje za majku prirodu? A šta je bolje za vašu kožu?

Kupanje ili tuširanje?

ZA DOBROBIT ŽIVOTNE SREDINE

Ako je verovati statistici dobijenoj istraživanjem tržišta, za kupanje u kadi troši se i do tri puta više vode nego za tuširanje. Da bi se napunila kada, treba prosečno 150 litara vode. U poređenju sa tim, za tuširanje od pet minuta obično se utroši maksimalno 50 litara vode u zavisnosti od glave tuša i trajanja tuširanja. Ako tokom tuširanja štedite na vodi, možete da prođete i sa samo 30 litara. Ne treba ponavljati da to podrazumeva da isključite vodu dok se sapunjate. Inače, tuširanje je i ekonomičnije. Kupanje u kadi je i do pet puta skuplje u poređenju sa tuširanjem u pogledu troškova za vodu i kanalizaciju.

ZA DOBROBIT VAŠE KOŽE

Uopšteno govoreći, ako na trenutak zanemarimo efekte aditiva za kupanje, kraće tuširanje je nežnije prema koži nego dug boravak u kadi. Ako imate zdravu kožu, bezbedno možete da se tuširate jednom dnevno bez ikakvog negativnog efekta po kožu. Međutim, nije dobro tuširati se više od jednom dnevno, koristiti veoma toplu vodi ili stajati predugo pod tušem, posebno ako imate sklonosti ka suvoj koži jer se na taj način nepotrebno oštećuje prirodan zaštitni sloj kože.

ZAKLJUČAK

Može se reći da je pravilo da je kratko tuširanje zdravije za kožu i bolje za životnu sredinu. Međutim, nije nikakva šteta ako se zimi povremeno okupate u kadi da biste se zagrejali. Kao i obično, ključ je u umerenosti.

Koje kupatilo želite?

Gotovo kupatilo zadovoljav niz želja i zahteva. Međutim, koje su vaše potrebe? Da li vam je važan prostor, čistoća ili dizajn? Da li želite proizvode koji su jednostavni za korišćenje ili radije posebne dodatke za komfor koje vam npr. pruža Geberit AquaClean WC sa tušem? Ili više volite univerzalni dizajn? Bez obzira na to koje su vaše potrebe, vašu svakodnevnicu ćemo učiniti jednostavnijom pomoću pametnih rešenja za kupatila.

Više prostora u kupatilu
Više čistoće u kupatilu
Više funkcionalnog dizajna u kupatilu
Više komfora u kupatilu
Više pristupačnosti za osobe sa invaliditetom u kupatilu
Više prilagođenosti korisnicima u kupatilu