Trendovi uređenja kupatila 2024Moderna kupatila današnjice

Bez obzira da li je moderna tuš kabina, pametna kontrola svetla u ormariću sa ogledalom ili tuš WC sa blagom mlaznicom,dobar osećaj je najvažniji u modernom kupatilu. Meke boje, jaki kontrasti i mnogo pametne tehnologije ne smeju da fale. Dizajner Christoph Behling opisuje najnovije trendove u kupatilu za 2024.

Trendovi kupatilskog nameštaja

Kupatilo u trendi boji sa AquaClean Alba tuš WC-om

“Moderno kupatilo je mesto lepote i nege,” kaže dizajner Christoph Behling. “Proizvodima za negu potrebno je mesto.” Ormarić za umivaonik je savršen za ovo, jer nudi praktično mesto za odlaganje.

Konzolni ormarići za umivaonik izdignuti od poda su uvek dobra ideja i postali su sastavni komad u kupatilu. Proizvodi integrisani u zid, kao ormarići sa ogledalom, posebno su dizajnerski zanimljivi - naročito u malim prostorima.

“Mat kreamika i mat površine nemaju refleksiju. Kupatilo deluije toplije i prijatnije“ objašnjava dizajner. Kada je dizajn u pitanju, individualnost je vodeći trend. Bilo da se radi o boji, nameštaju ili materijalu, izbori su gotovo beskrajni – i rezultiraju ekskluzivnim, jedinstvenim dizajnerskim trenucima. U Geberitu, kupatilski nameštaj i umivaonici iz različitih serija mogu se kombinovati međusobno u skladu sa ličnim afinititeima zahvaljujući Mix & Match sistemu. Ovo omogućuje raznolike mogućnsoti kombinovanja.

Moderni tuš prostori i kade

Kupatilo sa Geberit VariForm umivaonikom i Acanto WC šoljom

Tuševi u ravni poda zamenili su tuš kabine i zadivljuju prostorom i pristupom bez prepreka. “ Kada je u kupatilo postavljen pod bez prekida čini da soba izgleda veće i arhitektonski elegantnije,” dodaje Christoph Behling.

Kada pričamo o kadi, podna varijanta je i dalje veoma popularna. Pošto obično imaju poseban dizajn, privlače pažnju, bez puno truda. Uz hidromasažnu funkciju, kada može da pretvori kupatilo u malu oazu mira samo za vas.

Aktuelne boje i kombinacije

Geberit Acanto WC šolja u kupatilu sa bojom u trendu Peach Fuzz

Pantone je proglasio Peach Fuzz – miks roze i narandžaste – za Boju godine 2024 Topla boja optimalno reflektuje prirodne izvore svetla, što čini da soba izgleda svetlije i prozračnije. Ovo je posebno korisno u kupatilu, koje je obično malo bez velikih prozora. Meka boja breskve povećava osećaj prostranstva u prostoriji, dok istovremeno pravi prijatnu atmosferu. U kupatilu, Peach Fuzz se može naročito dobro kombinovati sa drugim pastelnim bojama, toplim braon tonovima i belom..

Crna mat nastavlja da dobija popularnost u kupatilu. Slično kao i hrom, može se kombinovati sa svakom bojom i pločicama. Kao slavina ili boja nameštaja, crna mat stvara uzbudljiv kontrast keramici kada se koristi u kombinaciji sa drvetom ili organskim materijalima, kao što je kamen. Pošto boja upija manje svetlosti, kupatilo je tamnije i deluje udobnije.

Nove i inovativne funkcije u kupatilu

Geberit ONE ormarić sa ogledalom ComfortLight

Pametno osvetljenje u kupatilu

Pametno osvetljenje kupatila jedan je od najbitnijih aktuelnih trendova. To znači da se osvetljenje može prilagoditi dnevnim rutinama u kupatilu. Belo, jarko svetlo u kupatilu ujutru neće vas samo razbuditi, već će olakšati jutranje aktivnosti kao što su pranje zuba, šminkanje ili brijanje. Uveče, međutim, bi prigušeno i toplo svetlo pomoglo vašem telu da se opusti i pripremi za spavanje.

Ovu kombinaciju temperature i jačine svetla možete dobiti uz inovativni Geberit ComfortLight. Svetlo se može dodatno prigušiti i postaviti u skladu sa vašim potrebama. Rezultat su optimalno osvetljenje u kupatilu i prijatna atmosfera.

Štaviše, pametno rešenje kao što je ComfortLight light control znači da atmosferu u kupatilu možete podešavati pšutem aplikacije u skladu sa dobom dana ili noći. Inovativno ogledalo ima funkcije kao što su grejanje protiv magljenja, što je izuzetno praktično.

Geberit Acanto WC šolja sa TurboFlush ispiranjem

WC šolje sa temeljnim ispiranjem

Možda nije očigledno, ali postoje ogromne razlike kada je ispiranje WC šolje u pitanju. U kom pravcu voda ide kroz samu šolju ima veliki uticaj na performanse ispiranja. Ako je sve čisto, posle samo jednog ispiranja, štedite vodu i sebe, jer nema dodatnog čišćenja. Tehnologije ispiranja koje usmeravaju vodu spiralno preko unutrašnje površine su efikasnije. Dobar primer je Geberit TurboFlush tehnologija ispiranja.

Udobnost i osećaj svežine dobijate uz tuš WC sa dodatnim funkcijama kao što su ventilacija neprijatnih mirisa i moćna, ali tiha tehnologija ispiranja. Što nas dovodi do sledećeg trenda u uređenju kupatila.

Pametan trend u kupatilu

Tehnologije Smart kuća u kupatilima stvaraju posebno iskustvo. Ovo uključuje pametne toalete i čišćenje uz pomoć vode. Tuš WC, na primer, donosi nežno i prirodno higijensko iskustvo.

Položaj tuš ručice, temperatura vode i intenzitet mlaza mogu se podešavati dodirom dugmeta preko daljinskog ili putem aplikacije. Kontrole omogućuju individualna podešavanja i signaliziraju kada je potrebno čišćenje kamenca. Takođe, moguće je napraviti nekoliko korisničkih profila.

Geberit AquaClean Alba tuš WC sa WhirlSpray tehnologijom
Daljinski za Geberit AquaClean Mera tuš WC

Relevantnije nego ikad: održivost u kupatilu

Efikasno i štedljivo korišćenje vode jedna je od tema koje postaju vrlo važne. Sa pravim izborom proizvoda, može doći do značajnih ušteda vode u kupatilu.

Oko jedne trećine dnevne potrošnje vode čini ispiranje WC šolje. Sa efikasnom tehnologijom ispiranja, potrebna količina vode za ispiranje može se drastično smanjiti.

Geberit WC sistem nudi izvanredne perfomranse ispiranja.

Savet: Ispalnirajte svoje kupatilo uz pomoć 3D planera

Naš savet: Planiranjem unapred uz pomoć alata za planiranje,e on screen using a simple planning tool, dobićete 3D prikaz prostorije. Nakon toga, konsultujte svog vodoinstalatera ili sanitarnog stručnjaka, da vam daju ponudu za kreiranje kupatila iz snova.

Proizvodi za kupatilo