Renoviranje kupatila

Iskoristite nešto staro i pretvorite ga u nešto novo – u tome je trik ako želite da promenite izgled svog kupatila. Kako nekoliko odbačenih predmeta mogu da vam pomognu da napravite jedinstvene, ali i korisne stvari zbog kojih će vaše kupatilo biti prepoznatljivo? Evo nekoliko predloga.

Specijalni drveni držač za toalet papir
iCon kupatilo sa držačem za peškire

Ne morate uvek da renovirate celo kupatilo da biste ste napravili novu atmosferu u njemu. Ponekad i veoma mala promena može da napravi veliku razliku! Nekoliko ličnih detalja, poput novih dekorativnih predmeta, mogu da unesu dašak novine u vaše kupatilo.

Poslednjih godina je trend kreativne reciklaže (eng. upcycling – redizajn predmeta koji se više ne koriste sa ciljem da im se pronađe nova funkcija i, po mogućstvu, drugačiji stil) postao izuzetno popularan za sve prostorije u domu. To objašnjava zašto se čak i jednostavne drvene palete danas mogu pronaći u modernim domovima u formi stočića za kafu ili okvira za krevete.

Takva kreativna rešenja mogu da se iskoriste i u kupatilu. Na primer, stare merdevine mogu da se obnove i da postanu držač za peškire ili odeću, a stara pletena korpa može da se pretvori u modernu korpu za veš.

PRINCIP „URADI SAM“ U KUPATILU

Predmeti od kojih ne želimo da se rastanemo i koji mogu da se pretvore u elemente jedinstvenog dizajna takođe promovišu ideju održivosti među naša četiri zida. Na primer, stara stolica koja više nije prikladna za trpezariju, u kupatilu i dalje može da ima funkciju držača za odeću. Zahvaljujući njoj kupatilo će biti u stilu „pohabanog šika“. Inače, šmirgla, kreda farba i bezbojni lak ili vosak za drvo koje iskoristite za završni sloj začas mogu da ulepšaju brojne drvene predmete.

Još praktičnih ideja za reciklažu u kupatilu:

  • tegla pretvorena u dozator sapuna
  • sveže obojene gajbice u kojima se mogu držati peškiri
  • ukrašene čaše, limenke i kante se mogu koristiti kao moderne kutije za skladištenje
  • prazne boce i slične stvari mogu biti odlične vaze

Kreativnost ne zna za granice – zato će se predmeti koje ste već odbacili možda ponovo vratiti u vaše kupatilo.

Proizvodi za kupatilo

Koje kupatilo želite?

Gotovo kupatilo zadovoljav niz želja i zahteva. Međutim, koje su vaše potrebe? Da li vam je važan prostor, čistoća ili dizajn? Da li želite proizvode koji su jednostavni za korišćenje ili radije posebne dodatke za komfor koje vam npr. pruža Geberit AquaClean WC sa tušem? Ili više volite univerzalni dizajn? Bez obzira na to koje su vaše potrebe, vašu svakodnevnicu ćemo učiniti jednostavnijom pomoću pametnih rešenja za kupatila.

Više prostora u kupatilu
Više čistoće u kupatilu
Više funkcionalnog dizajna u kupatilu
Više komfora u kupatilu
Više pristupačnosti za osobe sa invaliditetom u kupatilu
Više prilagođenosti korisnicima u kupatilu