Osećaj u kupatilu kao u penthausu

Instalacije za kupatilo na gornjem spratu moraju na neki način da se uklope sa kosim krovovima.

Ako imate prostor u potkrovlju, u nekom trenutku ćete se verovatno zapitati da li da ga preuredite ili da ga tako ostavite. Za mnoge ljude je proširivanje potkrovlja cilj o kom sanjaju mnogo godina.

Skica kupatila u kojoj su navedene idealne mere visine ya pod potkrovlja

NIJE SVE BAŠ ONAKO KAKO IZGLEDA

Ako se odlučite da svoj san pretvorite u stvarnost, možete da proširite prostor nagore, ka novim visinama. Ideja da dodatni prostor koji ste napravili pretvorite u kupatilo, makar jednim delom, može da bude veoma privlačna. I zaista je moguće da napravite kupatilski prostor u potkrovlju, ali ne zaboravite da izgled može da zavara. Površina kupatila može da izgleda veliko na nacrtu, ali će se taj prostor zapravo smanjiti na neku prosečnu veličinu zbog kosog krova, pa će to značajno smanjiti prostor koji stvarno možete da koristite.

KLJUČ JE U PLANIRANJU

Da biste iskoristili prostor na najbolji način, treba da ga pažljivo sagledate. Zapitajte se da li vam stvarno treba WC šolja, umivaonik sa površinom za odlaganje, tuš i kada? Da li vam je dovoljan jedan umivaonik sa površinom za odlaganje ili morate da imate dva? Da li vam treba tuš ili samostalna kada? I tako dalje. Kada definišite svoje potrebe i uskladite ono što vam treba sa budžetom kojim raspolažete, sledeći korak je da pronađete najbolji dizajn za taj prostor. O nekim stvarima se ne pregovara: Tuš i ormarić sa ogledalom iznad umivaonika biće najviši elementi u prostoriji, dok će WC šolja biti najniža. Ona lako može da se smesti ispod kosog krova ako visina niskog zida to dozvoljava. Isto važi i za kadu jer je ona namenjena da se u njoj leži. Važno je da osim o prostoru koji je potreban za različite elemente razmislite i o prostoru koji je potreban korisnicima, odnosno, treba da se uverite da niko neće na kraju udarati glavom u plafon.

KAKO DA STVORITE OSEĆAJ PROSTRANOSTI

Uz pažljivo planiranje možete da pronađete savršen položaj za sve elemente u svom kupatilu iz snova. Ali, naravno, to nije sve: Kada osmislite raspored, sledeći korak je da dodate detalje koji će stvoriti osećaj raskošnog potkrovlja za kojim ste tragali. Pametan način da to postignete je neprekidna šara na pločicama sve do tuša u ravni poda. A kako je prirodno osvetljenje slabo u potkrovljima, preporučuju se svetlije boje. Ne zaboravite i da kupatila u potkrovlju nužno imaju niše u zidovima, ali su one, na kraju krajeva, i deo šarma ovakve vrste prostora. Najbolji način da ih iskoristite ne mora da bude i potpuno praktičan – u njih možete da stavite lep dekorativni predmet koji će stvoriti osećaj prostranosti za kojim tragate.

Koje kupatilo želite?

Gotovo kupatilo zadovoljav niz želja i zahteva. Međutim, koje su vaše potrebe? Da li vam je važan prostor, čistoća ili dizajn? Da li želite proizvode koji su jednostavni za korišćenje ili radije posebne dodatke za komfor koje vam npr. pruža Geberit AquaClean WC sa tušem? Ili više volite univerzalni dizajn? Bez obzira na to koje su vaše potrebe, vašu svakodnevnicu ćemo učiniti jednostavnijom pomoću pametnih rešenja za kupatila.

Više prostora u kupatilu
Više čistoće u kupatilu
Više funkcionalnog dizajna u kupatilu
Više komfora u kupatilu
Više pristupačnosti za osobe sa invaliditetom u kupatilu
Više prilagođenosti korisnicima u kupatilu