Koliko mali može da bude umivaonik?

Naispupčeniji deo umivaonika, odnosno njegova dubina, vremenom se zadržala na 48 centimetara, i to ne slučajno. WC šolje, ali i delovi kupatilskog nameštaja, pa čak i armature, unapred se seku prema ovoj dimenziji.

Standardizacija ovih elemenata, kao i mnogih drugih stvari koje svakodnevno koristimo, direktna je posledica industrijalizacije. Ranije su umivaonici bili dosta veći, ali je vremenom dizajn počeo da teži minimalizmu. Naravno, i stanovi i kupatila, kao i toaleti za goste, vremenom su postajali sve manji. Ali ovaj minimalistički trend se nije zaustavio na 48 centimetara. Danas je dostupno mnogo mini-umivaonika dubine od 37 ili čak 25 centimetara, koji su posebno dizajnirani za male toalete za goste.

Pranje ruku u umivaoniku

HOLANDSKI IZBOR

Ono što se smatra prihvatljivim u potpunosti se nalazi u oku posmatrača. Kada pogledate Holandiju, jasno vam je da njihovi izbori mogu da budu prilično iznenađujući. To je nacija koja je bukvalno opsednuta malim formatima, što i nije posebno razumljivo kada se uzme u obzir prosečna visina populacije u Holandiji. Zapravo, nema nikakvog konkretnog „fizičkog“ razloga za takav izbor, već on potiče iz njihove (arhitektonske) tradicije.

Pitanje harmonije

Bez obzira na tradiciju, koje faktore treba da uzmete u obzir ako toalet za goste želite da opremite malim, ali besprekornim umivaonikom?

  • U pogledu dizajna, umivaonik treba da bude što veći ako imate mali prostor. Asimetričan dizajn ovog kupatilskog elementa, sa bočno postavljenom armaturom, predstavlja izuzetno često rešenje. Na taj način se obezbeđuje maksimalna iskorišćenost umivaonika, ali malo mesta ostaje i za policu
  • Naravno, umivaonik treba da bude dovoljno dubok da biste mogli da držite obe ruke pod vodom. „Suva proba“ u jednom od naših salona lako može da vam pomogne da pronađete savršenu dubinu.
  • Veličina armature: Istom prilikom treba detaljno da pogledate i umivaonik i armaturu, posebno mesto na kom mlaz vode udara u samu keramiku. Proizvođači armatura u svom asortimanu često nude manje armature koje su posebno dizajnirane za toalete za goste. Čak i mali umivaonik može da izgleda prelepo uz odgovarajuću armaturu.

Koje kupatilo želite?

Gotovo kupatilo zadovoljav niz želja i zahteva. Međutim, koje su vaše potrebe? Da li vam je važan prostor, čistoća ili dizajn? Da li želite proizvode koji su jednostavni za korišćenje ili radije posebne dodatke za komfor koje vam npr. pruža Geberit AquaClean WC sa tušem? Ili više volite univerzalni dizajn? Bez obzira na to koje su vaše potrebe, vašu svakodnevnicu ćemo učiniti jednostavnijom pomoću pametnih rešenja za kupatila.

Više prostora u kupatilu
Više čistoće u kupatilu
Više funkcionalnog dizajna u kupatilu
Više komfora u kupatilu
Više pristupačnosti za osobe sa invaliditetom u kupatilu
Više prilagođenosti korisnicima u kupatilu