KAKO DA UŠTEDITE VODU

Voda je vredan resurs, pa ima smisla da je štedite jer na taj način štedite i novac. To pre svega ima pozitivan uticaj na životnu sredinu jer se za vodu koristi energija neophodna za njenu obradu kako bi postala bezbedna za piće, kako bi se prenela tamo gde je potrebna i kako bi se uklonile otpadne vode.I

U domovima u zapadnom svetu više od pola od ukupne količine vode utroši se u kupatilu. Zato je tu potrebna posebna pažnja. Najveći potencijal za uštedu vode imaju funkcije dvostrukog ispiranja i zaustavljanja ispiranja koje su postavljene na WC šolju.

Otvaranje slavine i proveravanje inteziteta i temperaturu vode

UŠTEDA VODE KADA ISPIRATE WC ŠOLJU

Ranije se približno 12 litara vode koristilo za svako ispiranje WC šolje. Međutim, ogromna ušteda se ostvaruje od kako se pojavila funkcija zaustavljanja ispiranja, a zatim i dvostrukog ispiranja. Na osnovu jednog modela proračuna, svi vodokotlići sa funkcijama dvostrukog ispiranja i zaustavljanja ispiranja koji su montirani od 1998. dosad uštedeli su 28.100 miliona kubnih metara vode u poređenju sa tradicionalnim sistemima za ispiranje. Samo se tokom 2018. godine uštedelo 2880 miliona kubnih metara vode. Ovo je više od pola godišnje potrošnje u svim nemačkim domaćinstvima.

I NAJMANJA KAPLJICA JE VAŽNA

Svako od nas može da uštedi mnogo vode usvajanjem pravih navika: kada se tuširate, trošite oko 80 litara manje vode u poređenju sa kupanjem u kadi. Ako isključite vodu dok se sapunjate, perete zube ili ruke, možete da uštedite velike količine vode.

Moguće je da se montiraju i glave za tuš sa funkcijom uštede vode koje ograničavaju protok, kao i specijalni raspršivači da bi se smanjio protok vode u armaturi.

Efikasna ušteda vode u kupatilu nije pretežak zadatak, već samo zahteva malo više pažnje uz upotrebu odgovarajućih sanitarnih proizvoda.

Koje kupatilo želite?

Gotovo kupatilo zadovoljav niz želja i zahteva. Međutim, koje su vaše potrebe? Da li vam je važan prostor, čistoća ili dizajn? Da li želite proizvode koji su jednostavni za korišćenje ili radije posebne dodatke za komfor koje vam npr. pruža Geberit AquaClean WC sa tušem? Ili više volite univerzalni dizajn? Bez obzira na to koje su vaše potrebe, vašu svakodnevnicu ćemo učiniti jednostavnijom pomoću pametnih rešenja za kupatila.

Više prostora u kupatilu
Više čistoće u kupatilu
Više funkcionalnog dizajna u kupatilu
Više komfora u kupatilu
Više pristupačnosti za osobe sa invaliditetom u kupatilu
Više prilagođenosti korisnicima u kupatilu