Svež vazduh za sve

Svi znaju da ponekad nakon odlaska u kupatilo ostaju neprijatni mirisi koji su veoma nepoželjni. Međutim, imamo nekoliko trikova kako da ih se rešimo.

Nema potrebe za neprijatnim mirisima

Kako nastaju neprijatni mirisi?

Potpuno je normalno da neprijatni miris ostaju nakon korišćenja toaleta. Oni nastaju sled gasova koji se oslobađaju nakon pražnjenja creva. Crevne bakterije proizvode ove gasove prilikom varenja hrane. S obzirom na to da su odlazak u toalet i neprijatni mirisi tako neprijatna tema, ljudi su oduvek pribegavali različitim trikovima kako bi ih neutralizovali. Ali šta zapravo deluje?

Četiri pomoćnika u borbi protiv neprijatnih mirisa

Veovatno je svako vremenom otkrio dosta trikova, ali evo nekih rešenja koja su najefikasnija.

Mogućnost broj 1: Svež vazduh

Otvaranje prozora i luftiranje kupatila na nekoliko minuta nameće se kao brzo i efikasno rešenje. Međutim, prozor treba iz okoloških razloga otvoriti samo na kratko. Ovo je posebno važno u zimskom beriodu zato što se držanjem otvorenog prozora nepotrebno troši toplota. Preporučljivo je redovno provetravanje kako bi se sprečio nastanak plesni zbog visokog nivoa vlažnosti.

Mogućnost broj 2: ventilacija u kupatilu

U slučaju da kupatilo nema prozor, ventilacija će pomoći pri izvlačenju neprijatnih mirisa i pri luftiranju kupatila nakon tuširanja ili kupanja. Od snage ventilatora će zavisiti koliko će brzo vazduh u kupatilu ponovo biti svež.

Mogućnost broj 3: kratkoročno prikrivanje mirisa

Jedan od načina da se prikriju neprijatni mirisi jeste paljenje šibice. Supor koji se nalazi u šibicama privremeno prikriva mirise nastale nakon korišćenja toaleta, ali u mogućnosti da ih potpuno eliminiše. U ovu kategoriju spadaju i osveživači vazduha, sobni mirisi ili ulja. Međutim, pri korišćenju ovakvih proizvoda, uvek postoji bojazan da ćemo preteranom potrebom postići suprotan i jednako neprijatan efekat. Na kraju, kome se dopada da uđe u malo, zatvoreno kupatilo, koje miriše kao da je neko upravo isprskao čitavu počicu parfema?

Mogućnost broj 4: Moderna tehnologija

Najinovativnija i najefikasnija opcija je modul za uklanjanje neprijatnih mirisa, koji brzo izvlači mirise iz mesta gde oni nastaju i ne dozvoljava im da se prošire po prostoriji. Zvući poznato? Naravno! Kada ste u kuhinji, intuitivno uključite aspirator čim počnete sa kuvanjem. U kupatilu se opcije kreću od jedinice za uklanjanje neprijatnih mirisakoja je integrisana u samom keramičkom aparatu, do modula u vodokotliću, kao što je filter za svežinu.

Koje kupatilo želite?

Gotovo kupatilo zadovoljav niz želja i zahteva. Međutim, koje su vaše potrebe? Da li vam je važan prostor, čistoća ili dizajn? Da li želite proizvode koji su jednostavni za korišćenje ili radije posebne dodatke za komfor koje vam npr. pruža Geberit AquaClean WC sa tušem? Ili više volite univerzalni dizajn? Bez obzira na to koje su vaše potrebe, vašu svakodnevnicu ćemo učiniti jednostavnijom pomoću pametnih rešenja za kupatila.

Više prostora u kupatilu
Više čistoće u kupatilu
Više funkcionalnog dizajna u kupatilu
Više komfora u kupatilu
Više pristupačnosti za osobe sa invaliditetom u kupatilu
Više prilagođenosti korisnicima u kupatilu