Renoviranje malog kupatilaPre i posle

U malom prostoru moguće je zadovoljiti mnoge potrebe. Čak i nekoliko kvadratnih metara može se izgledati prostrano i udobno uz dobar dizajn. Dva primera renoviranja iz Finske i Danske to pokazuju.

Pre i posle: preuređenje malog kupatila

Nakon malog renoviranja kupatila, sa ovalnim umivaonikom iz serije kupatila VariForm i nameštajem u izgledu hrastovog drveta (© Meja Hynynen)
Slika kupatila pre renoviranja (© Meja Hynynen)

Tesno, zagušljivo i bez luksuza - tako je bilo kupatilo od dva kvadrata dvosobnog stana u Finskoj pre renoviranja.

Dizajnerka enterijera Meja Hynynen dobila je zadatak da redizajnira kupatilo na način koji se još uvek uklapa u eru stambene zgrade koja je izgrađena 1950-ih.

Pošto su prostorija i vrata uski i ostavljaju malo prostora za fleksibilnost, korišćeni su kompaktni modeli iz Geberit asortimana posebno dizajnirani za mala kupatila.

Izabrana je serija kupatila Geberit iCon sa konzolnom WC šoljom sa poklopcem SoftClose i kupatilskim nameštajem sa izgledom hrasta. Ovalni umivaonik iz serije Geberit VariForm je takođe odabran da odgovara obliku toaletne daske.

Da bi se dodao dodir luksuza, odabrano je ogledalo sa integrisanim osvetljenjem sa funkcijom protiv magljenja nakon tuširanja. U kombinaciji sa armaturama zlatne boje, držačima za peškire i dugmetom za toalet na daljinskom upravljaču, renoviranje je pretvorilo malo kupatilo u elegantan, udoban i impresivan prostor.

Pre i posle: renoviranje tuš prostora

I tuš i dizajn: Nekoliko rešenja za tuš prostor čina da ovo bude moguće u svega nekoliko kvadratnih metara. Na slici pre usko kupatilo od dva kvadratna metra kojim dominira kabasta tuš kabina.

Novi tuš u ravnim poda sa preklopnim staklenim vratima i zlatnim šarkama stvara prostor i čini prostoriju većom. Zlatna tuš ruža dodaje boju, eleganciju i čini prostor savremenijim.

Slika pre, sa tuš kabinom i podnom WC šoljom. (© Meja Hynynen)
Slika posle, sa konzolnom iCon WC šoljom (© Meja Hynynen)

Pre i posle: kupatilo sa nagibom

Uslovi su bili izazovni u vikendici Trine Rasmussen u Blåvand, Danska. Cilj je bio da se od starog kupatila sa saunom dobiju dva odvojena kupatila.

Optimizacija prostora je bila glavni fokus. WC, umivaonik i tuš kabina bile su postavljene u kupatilu od tri kvadrata sa kosim zidovima.

Sauna sa kosim krovom (© @triner2 and @strandparken3)
Kupatilo sa podnom WC šoljom, belim pločicama i drvenim nameštajem (© @triner2 and @strandparken3)

Učiniti da malo kupatilo izgleda veliko

Geberit proizvodi su se pokazali kao optimalno rešenje u skučenom prostoru. Konzolna Rimfree WC šolja iz serije Geberit Acanto i Geberit VariForm kupatilski nameštaj sa okruglim umivaonikom čine malo kupatilo sa kosim krovom laganim i otvorenim.

Inspirisani Geberit Bathroom Magazinom, Trine Rasmussen se odlučila za veliko ogledalo iz Geberit Xeno² serije sa integrisanim osvetljenjem. “To je dobar savet da prostor izgleda veće“ objašnjava.

Renoviranje malog kupatila: najvažnije odluke

Geberit rešenja za mala kupatila

Zahvaljujući inovativnim Geberit proizvodima, koji se mogu ugraditi iza zida, čak i mala kupatila mogu da se optimizuju. Vredi pogledati sveobuhvatan asortiman proizvoda.

Umivaonici

Geberit nudi veliki izbor umivaonika smanjene projekcije od 20 do 25 cm koji štede prostor.Izbor uključuje umivaonike serija: Xeno², iCon, Smyle i Selnova Compact.

Kompaktan tuš prostor

Inspiraciju za renoviranje možete pronaći i kod Geberit rešenja za tuš prostor.