Renoviranje kupatila za gostePre i posle

Zeleno kupatilo za goste iz 80-ih godina
Kupatilo nakon renoviranja

Posle skoro 40 godina korišćenja, porodica Greve iz Nemačke odlučila je da renovira kupatilo za goste od malo više od dva kvadrata. Izgrađeno osamdesetih godina prošlog veka, planirano je za mladu porodicu. Tada niko nije razmišljao o tome kako će ga jednog dana koristiti stariji.
Tako je mali tlocrt kupatila u prizemlju imao samo toalet, umivaonik sa ogledalom i mali ormarić. Nadgradni vodokotlić zauzimao je mnogo prostora, a zidni grejač još više. Malo prostora, dakle, za bilo kakve sitnice.

Renoviranje: kupatio za starije

Izazov u ​​renoviranju kupatila za goste je bio da ono bude moderno, a opet funkcionalno za starije osobe. Prostor je morao biti osmišljen tako da ga porodica i dalje može koristiti u punoj meri čak i sa ograničenom pokretljivošću. Pored toga, trebalo je omogućiti jednostavnije čišćenje. Svi ovi izazovi mogu se rešiti dobrim planiranjem od strane sanitarnog stručnjaka i velikim izborom Geberit proizvoda.

Stari WC sa predzidnim vodokotlićem
Kupatilo za goste sa malim umivaonikom i ogledalom

Šta treba da se nalazi u kupatilu za goste

Porodica Greve je želela da nadogradi malo kupatilo u smislu udobnosti i pristupačnog dizajna. Tako su uklonjene pločice, postavljeno podno grejanje i postavljen predzid do pola visine sa ugradnim vodokotlićem. Ovo je stvorilo prostor za važne stvari u kupatilu.

Porodica Greve je izabrala Geberit AquaClean Mera Classic tuš WC. „Pomisao da starimo naterala nas je da se odlučimo za toalet sa tuš funkcijom“, objašnjava Elizabet Greve. “Čišćenje vodom je mnogo prijatnije nego papirom, a možete samo da sedite. Daljinski upravljač olakšava korišćenje tuš WC-a ljudima sa ograničenom pokretljivošću.“

Udobnost zahvaljujući dodatnim funkcijama

Kako je toalet za goste tačno u ulaznom delu kuće, potrebno je stvoriti prijatnu atmosferu u ovom delu. “Sa starim toaletom, neprijatni mirisi su se širili u ovom delu. Nismo to više želeli“, kaže Elizabet Greve. Pošto Geberit AquaClean Mera Classic ima sistem za uklanjanje neprijatnih mirisa, neprijatni mirisi u kupatilu se odmah eliminišu.

Skladišni prostor je bio još jedna važna tema. Sa Geberit iCon umivaonikom, odgovarajućim ormarićem za umivaonik i bočnim elementom, prostor se može idealno koristiti, čak i kada je prostor ograničen. A za porodicu Greve, ova kombinacija je pored vizuelnih prednosti ponudila i praktične prednosti: specijalna glazura KeraTect je skoro neporozna, što čini keramiku lakom za održavanje, izdržljivom i, iznad svega, lakom za čišćenje. Higijenski proizvodi kao što su sapun ili četkice za zube takođe se mogu staviti na policu umivaonika.

Ukratko, renoviranje je uspelo. I porodica i gosti su srećni.

Pogledajte slične tekstove