Kupatila u potkrovlju

Kupatila koja su smeštena u potkrovlju obično zahtevaju složenije planiranje. Međutim, moguće je i tu dizajnirati kupatilo iz snova. Trik je iskoristiti nagib krova kao stilski element i nadoknaditi mogući nedostatak prostora upotrebom opremem koja štedi prostor, sa praktičnim rešenjima za sladištenje i sofisticiranom sanitarnom tehnologijom.

Dobar dizaj je pola uspeha

Kada planirate kupatilo u potrekrovlju, unapred sebi postavite sledeća pitanja:

  • Koje su sve visine plafona u kupatilu?
  • Gde treba postaviti WC šolju, prostor za tuš i umivaonik?
  • Kako možete maksimalno iskoristiti postojeći prostor? Koja vam je dodatna oprema potrebna?
  • Da li soba ima neke stvari koje bi trebalo naglasiti?
  • Postoje li krovne grede ili potporni stubovi koji bi privlačili pažnju?

Primer renoviranja: “Operacija tavan”

Kuća sa fotografija sagrađena je 1953. godine i idealna je za mladu porodicu. Nekoliko godina je potkrovlje sa kupatilom čija je veličina1,5 kvadratni metar, predstavljalo savršenu igraonicu za decu. Sada je taj prostor od koristi celoj porodici.Geberit ONE umivaonici sa ormarićima koji nude puno prostora za odlaganjeigraju vodeću ulogu u dizajniranju ovog kupatila. WC šolje sa ugrađenim vodokotlićimasu veoma praktične i štede puno prostora. WC tuš pruža dodatni osećaj ugodnosti.

Tokom renoviranja pažnja je bila posvećena sledećim detaljima:

Izbor boja: ovde su korišćene svetle boje, kao što je bela i različite nijanse sive boje. Poznato je da tamne boja imaju tendenciju da mala kupatila i kupatila sa niskim plafonima učine još manjim.

Izbor pločica: Veće pločice su efikasnije u malim kupatilima jer zahtevaju manje fuga. Zbog toga podovi i zidovi izgledaju urednije i veće. Ukoliko više volite kupatilo bez spojeva, možete se odlučiti za moderne ukrasne panele ili za vodootpornu betonsku boju.

Stvaranje jasnih struktura: jednostavne površine elegantnog dizajna pružaju osećaj smirenosti i otvorenosti. Kada obezbedimo dovoljno prostora za odlaganje, kupatilone samo da izgleda urednije, već se povećava i osećaj blagostanja.

Svetlo stvara utisak prostranosti: Dnevno svetlo je uvek prednost. Funkcionalni i dekorativni izvori svetlosti mogu učiniti čuda pored prirodnog svetla u kupatilu ili ukoliko kupatilo nema prozore. Prava vrsta svetla pomaže da se prostorija učini većom nego što jeste, pa se isplati stvoriti koncept osvetlenja u kupatilu.

Odgovarajuća oprema i sanitarna tehnologija: Najveći izazov kada su u pitanju kupatila u potkrovlju predstavlja odabir i postavljanje keramičkih uređaja i kupatilskog nameštaja. Najbolja ideja je da zatražite savet od profesionalca jer oni znaju sve o pametnim rešenjima koja štede prostor u kupatilu.

Koje kupatilo želite?

Gotovo kupatilo zadovoljav niz želja i zahteva. Međutim, koje su vaše potrebe? Da li vam je važan prostor, čistoća ili dizajn? Da li želite proizvode koji su jednostavni za korišćenje ili radije posebne dodatke za komfor koje vam npr. pruža Geberit AquaClean WC sa tušem? Ili više volite univerzalni dizajn? Bez obzira na to koje su vaše potrebe, vašu svakodnevnicu ćemo učiniti jednostavnijom pomoću pametnih rešenja za kupatila.

Više prostora u kupatilu
Više čistoće u kupatilu
Više funkcionalnog dizajna u kupatilu
Više komfora u kupatilu
Više pristupačnosti za osobe sa invaliditetom u kupatilu
Više prilagođenosti korisnicima u kupatilu