Investicija za budućnost

Kupatilo za sve životne situacije

Novo kupatilo treba da ispuni zahteve za narednih 25 godina, pa je zato važno da njegov dizajn bude okrenut ka budućnosti. Pripremili smo listu stvari koje treba imati u vidu:

Planiranje priključka na struju
Električni priključci u kupatilu su važniji nego ikad. Postavljanje mrežnog priključka na pravo mesto omogućiće vam da naknadno istalirate jedinicu za izvlačenje neprijatnih mirisa ili tuš WC.

Prilaz tušu bez stepenika
Tuševi ravnog poda su diskretni i čine kupatilo bezbednijim i većim. Savršeni su i za mlađe i starije ukućane.

Konzolna WC šolja
Ako se nameštaj za kupatilo i WC šolja zakače za zid, čišćenje poda ispod njih postaje mnogo lakše. Konzolna WC šolja se takođe može postaviti na visinu koja najviše odgovara korisniku, a kod nekih modela je čak moguće menjati visinu i kasnije.

Ugradni sifon
Sifon ispod umivaonika može da smeta ako korisnik sedi ispred umivaonika na stolici ili u kolicima. Ugradni sifon potpuno uklanja ovakve prepreke.

Pazite na dimenzije
Vrata i prolazi moraju da budu dovoljno široki – možda nosite dete u rukama ili ste u kolicima. Kada planirate nameštaj za kupatilo, obratite pažnju na to da vam predmeti koje svakodnevno koristite budu nadohvat ruke.

Sigurna potpora
Instalacioni elementi iza pločica imaju odličnu nosivost. Idealno bi bilo montirati stabilne montažne ploče na odgovarajućim mestima odmah na početku – na primer pored WC šolje ili u tuš prostoru. To ne košta puno, a omogućava naknadno postavljanje ručica za potporu ako i kada to bude potrebno. Na taj način ćete takođe izbeći velike radove. Nemojte da zaboravite da čuvate projektnu dokumentaciju na sigurnom.