EFEKAT NOĆNOG SVETLA

Prigušeno svetlo vam olakšava da se orijentišete u mraku

Svima nam je poznat osećaj kada nas usred noći iz dubokog sna probudi puna bešika. Odlazak do toaleta je neizbežan. Prigušeni izvori svetla mogu vam pomoći da dođete do WC-a čak i u mraku. Iako vam je san prekinut, još uvek ste pospani. Za to je zalužan melatonin – hormon koji nas uvodi u san i zbog kojeg se naša tela noću prebacuju u režim spavanja gotovo automatski.

Zdrav ritam spavanja je izuzetno važan. Ljudi koji ne spavaju dovoljno retko funkcionišu punim kapacitetom tokom dana. Da biste sprečili da se vaš bioritam poremeti tokom noćne posete toaletu i da biste se što pre i što lakše vratili zaluženom snu, imajte u vidu sledeće stvari:

  • Jako svetlo može da poremeti vaš unutrašnji sat i ograniči količinu melatonina koju vaše telo proizvodi. Probajte da ne palite svetla tokom odlaska u toalet. Ako to radite, koristite noćno osvetljenje sa dimerom.
  • Izbegavajte izvore svetlosti koji proizvode puno plave svetlosti. Plava svetlost remeti proizvodnju melatonina, neophodnog za lak povratak na spavanje jer šalje signal vašem telu da je noć gotova.
  • Razmotrite svetla za orijentaciju sa senzorima koji detektuju pokret u kupatilu. Takva svetla će vam osvetliti put do WC šolje kada uđete u kupatilo. Obično su slaba i prigušena, zbog čega je samo WC šolja diskretno osvetljena.

Koje kupatilo želite?

Gotovo kupatilo zadovoljav niz želja i zahteva. Međutim, koje su vaše potrebe? Da li vam je važan prostor, čistoća ili dizajn? Da li želite proizvode koji su jednostavni za korišćenje ili radije posebne dodatke za komfor koje vam npr. pruža Geberit AquaClean WC sa tušem? Ili više volite univerzalni dizajn? Bez obzira na to koje su vaše potrebe, vašu svakodnevnicu ćemo učiniti jednostavnijom pomoću pametnih rešenja za kupatila.

Više prostora u kupatilu
Više čistoće u kupatilu
Više funkcionalnog dizajna u kupatilu
Više komfora u kupatilu
Više pristupačnosti za osobe sa invaliditetom u kupatilu
Više prilagođenosti korisnicima u kupatilu