Geberit Silent-Pro SuperTubeDrenaža bez obilaznih cevi ili kosina

Manje kanala – više opcija

Višestambena kuća
Kuća sa terasom

Novi Geberit Silent-Pro SuperTube fazonski komad kreira prostor i otvara potpuno novi svet mogućnosti za planiranje i projektovanje višespratnica. Kombinacija visoko zvučno izolovanog Geberit Silent-Pro sistema za odvodnjavanje sa SuperTube tehnologijom pojednostavljuje vertikalne sisteme cevi čak i u višim zgradama:

  • Odvodnjavanje u višespratnicama bez zabranjenih zona povezivanja
  • Horizontalne cevi se mogu polagati bez zakošenja do 6 metara sa prečnikom d110 ili do 4 metra sa prečnikom d90
  • Obilazne cevi više nisu potrebne
  • Veći nivo iskorišćenja zgrade usled većeg kapacitet oticanja

Sanitarno planiranje bez kompromisaVaše prednosti

Pojednostavljeni vertikalni odvod

Uklanjanjem obilazne cevi, sistem vertikalnih odvoda postaje efikasniji.

Više prostora

Horizontalne cevne instalacije omogućavaju nagibe do 6 mm.

Veći koeficijent oticanja

Geberit Silent-Pro SuperTube račvasti fazonski komadi mogu da postignu 15% veći koeficijent oticanja u poređenju sa konvencionalnim sistemima odvodnjavanja

Koleno za promenu pravca blizu plafona

Visina prostorije u podrumima ili podzemnim garažama može se u potpunosti iskoristiti, jer se koleno za promenu pravca može postaviti blizu plafona i nije potreban nagib za dužine do 6 metara.

Regulisani slivnici u sistemu za odvodnjavanje

Tri sofisticirana fazonska komada stvaraju hidraulički optimizovan sistem za odvodnjavanje na osnovu SuperTube principa sa neprekidnim vazdušnim stubom u celom sistemu odvodnjavanja. Ovo obezbeđuje konstantno ventiliranje kanalizacione cevi bez obilazne cevi.

Nesmetano funkcionisanje Geberit Silent-Pro SuperTube drenažnog sistema je testirano i potvrđeno od strane nezavisnog instituta TÜV Rheinland.

Elementi Geberit Silent-Pro SuperTube

Objašnjenje za Geberit Silent-Pro SuperTubeKako funkcioniše sistem za odvodnjavanje

Konvencionalni sistemi odvodnjavanja zahteva zone bez konekcija. Ispusne cevi se ventiliraju pomoću obilazne cevi i savijaju 45° preusmeravajući otpadne vode. Horizontalne cevi moraju imati nagib u kanalizacionoj cevi. Svi ovi zahtevi dovode do gubitka prostora i zato se smanjuje upotrebna površina.

Ovde Geberit Silent-Pro SuperTube osigurava optimalno iskorišćenje raspoloživog prostora. Neprekidni vazdušni stub u celom sistemu odvodnjavanja ventilira kanalizacionu cev. Zabranjene zone povezivanja i obilazne cevi za odvodnjavanje zgrada više nisu potrebne. Horizontalni cevovodi planirani sa Geberit Silent-Pro SuperTube ne moraju da imaju nagib u kanalizacionoj cevi, do 6 metara za prečnik d110 i do 4 metra za prečnik d90.

Sa Geberit Silent-Pro SuperTube-om ne postoji nijedno ograničenje kao u konvencionalnim sistemima za odvodnjavanje.

Planiranje sa Geberit Silent-Pro SuperTubeOlakšano planiranje sanitarija

Dokazani alati za planiranje Geberit BIM Plug-in i Geberit ProPlanner su dostupni za pomoć u planiranju Geberit Silent-Pro SuperTube-a sistema za odvodnjavanje. Ovi alati za planiranje omogućavaju da se sistem odvodnjavanja modelira i validira brzo i bez grešaka. Geberit Silent-Pro SuperTube poštuje jasna pravila planiranja za ceo vertikalni sistem cevi. Pored opšte primenljivih pravila za sisteme odvodnjavanja, postoje dve stvari koje se moraju uzeti u obzir:

  • Geberit Silent-Pro Carve račvasti fazonski komad planira se tamo gde su prethodno planirani fazonski komadi za račvanje sa lučnim krakom u sistemu cevi.
  • Odgovarajuća pravila planiranja za Geberit Silent-Pro SuperTube se moraju poštovati za prelazak odvodnog vertikalnog sistema cevi u horizontalnu sabirnu cev ili za projektovanje ofseta.

U suprotnom, predviđene su račvaste odvodne cevi i kolektorske cevi u skladu sa lokalnim standardom ili DIN EN 12056-2:2001-01. Planiranje odvodnih cevi nikada nije bilo lakše.

Više informacija o planiranju Geberit Silent-Pro SuperTube sistema za odvodnjavanje možete pronaći u našem priručniku za planiranje.

Testirane i potvrđene karakteristike za pouzdan proces planiranja

Ispitana funkcionalnost i hidraulične performanse

Od strane TÜV Rheinland LGA Products Germany. Sistem je testiran u poređenju sa konvencionalnim sistemima odvodnjavanja u skladu sa DIN EN 12056-2.

Visoka izolacija od buke

Ista svojstva izolacije od buke kao i Geberit Silent-Pro. (Izveštaj o ispitivanju „akustičnog ponašanja“ u skladu sa DIN 4109 i DIN EN 14366 od strane Fraunhofer Instituta za fiziku zgrada IBP, Nemačka)

Proverena zaštita od požara

Izveštaj o klasifikaciji za zaštitu od požara u skladu sa EN 13501-2 za Geberit protivpožarnu obujmicu RS90 Plus EN i Geberit Silent-Pro BottomTurn.

Fleksibilni alati za planiranje

Pored Geberit BIM Plug-in i Geberit ProPlanner, drugi spoljni dobavljači uključuju Linear, Dendrit i Trimble.

Alati za planiranjeGeberit Silent-Pro SuperTube

BIM plug-in kvadrat sa konceptom gradilišta kupatila u pozadini

Geberit BIM Plug-in

Za podršku procesa planiranja tehničkih sistema zgrada, Geberit nudi proizvođački specifične BIM sadržaje pored konvencionalnih CAD podataka. Podaci se sastoje od parametriziranih 3D modela koji sadrže meta informacije specifične za određeni artikal. Na ovaj način je lakše da se izvrši digitalno planiranje tehničkih sistema zgrada sa Geberit proizvodima u Autodesk® Revit® softveru za planiranje – od virtuelnog modela zgrade do liste materijala.

Saznajte više o Geberit BIM dodatku

Ova slika sadrži kompilaciju Geberit-a i njegovu ekspertizu u digitalnom planiranju Pluvia rešenja za odvodnjavanje krova u ProPlanner alatu za izračunavanje. Veštačka inteligencija se koristi kako bi se obezbedili tačni proračuni

Geberit ProPlanner

Softver za planiranje Geberit ProPlanner je prilagođen potrebama vodoinstalatera i izvođača vodoinstalaterskih radova koji rukovode projektnim planiranjem i proračunom.

Saznajte više o Geberit ProPlanner

Geberit Silent-Pro SuperTube palete proizvodaPodaci o proizvodu, BIM sadržaji i još mnogo toga

Otkrijte slične proizvode