Životni eksperiment u drvenoj kućiWaddeweitz imanje (DE)

Istorijska kuća od drveta kao igralište za budući svet života i rada? Ovo je vizija za renovirano imanje u severnoj Nemačkoj. Lokacija kombinuje tradicionalnu gradnju sa modernom sanitarnom tehnologijom iz Geberita.

Kako se na jednom mestu mogu kombinovati oblasti života, rada, učenja i odmora? Zadruga želi da pronađe nove, kreativne odgovore na ovo pitanje. U tu svrhu renovirala je staro imanje u Vaddeveitz (DE) u Donjoj Saksoniji. Na prostranom terenu sa zvučnim imenom „Ding der Moglichkeit“ (Stvar mogućnosti) okupljaju se ljudi koji žele da isprobaju stvari lično i profesionalno. Igralište od tri hektara sa smeštajem za goste, lokacijama za događaje, covorking prostorima i radionicom sa budućom laboratorijom za kreativnu razmenu.

Tradicija i modrnizam

Geberit ONE umivaonik ONE zidna armatura. TGeberit AquaClean Sela tuš WC nudi dodatni komfor (© Geberit)

Arhitektonski bižu je šarmantna i istorijska zgrada od drveta. Nekadašnja poljoprivredna zgrada je preuređena u gostinsku kuću.

Posle renoviranja, ovde se susreću tradicija i modernost: sa ljubavlju nameštene sobe sa starinskim nameštajem kombinovane su sa visokokvalitetnom sanitarnom opremom

Gosti takođe treba da se osećaju inspirisano u kupatilu – AquaClean tuš WC i Geberit ONE oprema za kupatilo to obezbeđuju.

Zahtev za brzom i jednostavnom instalacijom

Graditelji su se opredelili za Geberit proizvode ne samo ispred zida, već i iza njega (© Geberit)
Geberit FlowFit je jednostavan i brz za instalaciju (© Geberit)

Kako su graditelji bili suočeni sa širokim spektrom zahteva u različitim zgradama, izbor je pao i na Geberit proizvode iza zida. Brza i sigurna instalacija je odigrala veliku ulogu pored dizajna. To je bio slučaj, na primer, sa sistemom pijaće vode, koji je morao da se obnovi na celoj lokaciji – značajan napor s obzirom na veličinu imanja. „Geberit FlovFit je bio blagoslov za nas instalatere, i to ne samo u pogledu vremena. Dobro osmišljen sistem nam je znatno olakšao rad“, kaže glavni vodoinstalater Ralf Muhle.

Jednostavna instalacija je čak pomogla da se nadoknade kašnjenja u izgradnji kada je ceo sprat, uključujući priključke, morao da bude zamenjen u podrumu štale kao neplanirano. Instalacija Geberit FlovFit i Silent-PP u kupatilu sa tušem trajala je u proseku osam sati – „dobar rezultat“, kaže vodoinstalater.

Činjenice

Galerija