Tri puta ka nebuTrIIIple u Beču (AT)

Beč raste – ka nebu. Na nekadašnjem mestu stare carinarnice uzdižu se tri kule pod nazivom TrIIIple sa do 33 sprata i preko 1000 stambenih jedinica. Geberit proizvodi su u vrhu igre.

Tri kule do 33 sprata svaka, preko 1000 stambenih jedinica, oko 70 000 m² ukupne površine i obim projekta veći od 300 miliona evra: TrIIIple na Dunavskom kanalu u Beču impresionira brojkama. I sa daškom raskoši: bazen na krovu, salon sa bibliotekom, kuhinja za događaje, saloni za roštilj, igre, bioskop, plus zajedničke krovne terase, restorani i barovi određuju osećaj života u TrIIIpleu.

Istaknuti horizont

Dve kule sa klasičnim stanovima su završene od avgusta 2021. godine, a jedna sa nameštenim mikro-stanovima je već useljena od kraja marta 2021. Ovo ne samo da dodaje više od 1000 stambenih jedinica Beču, već i karakteristične elemente na horizontu.

Podela kula na različite visinske zone ima za cilj da vizuelizuje da su tri zgrade u međusobnom dijalogu, da govore jedna drugoj. Zone odražavaju razmere grada. Prednost im je i što stanari mogu da opišu gde žive – u gornjem delu, iznad velike terase, na primer.

Pametna odvodnja krova

Pogled u unutrašnjost upečatljive zgrade pokazuje da Geberit proizvodi daju važan doprinos funkcionalnosti nebodera. Pluvia krovni sistem odvodnje ne samo da obezbeđuje efikasno odvodnjavanje vode. Takođe omogućava maksimalno korišćenje prostora, jer zahteva samo nekoliko odvodnih cevi.

Zvučna izolacija je takođe odlučujući faktor u visokogradnji, koja je veoma osetljiva oblast u odvodnjavanju zgrada. Građevinari Soravia grupe su se stoga opredelili za zvučno izolacioni Geberit Silent-db20 sistem za odvodnjavanje. Huter VC montažni elementi i Geberit Sigma vodokotlići koji se koriste u TrIIIple takođe su pogodni za zvučno izolovane podne i zidne montaže.

Činjenice

Galerija