Sve za mirPozorište Arcimboldi, Mailand (IT)

U svlačionicama umetnika, glumci i glumice nalaze mir pred izvođenje. Teatro degli Arcimboldi u Milanu (IT) ih je restaurirao. Zvučno izolacioni Geberit proizvodi u kupatilu takođe doprinose atmosferi tišine.

Svaka pozorišna predstava počinje maskiranjem. To je prvi čin iza scene – u svlačionici gde se umetnici pretvaraju u svoje likove. Ovde žive po nekoliko sati, odmaraju se, hrane se i umivaju, organizuju misli i pripremaju nastup. Mesto tišine i koncentracije.

Da bi stvorio ove oaze mira, Teatro degli Arcimboldi u Milanu je naručio od firmi za dizajn enterijera da redizajniraju sve svlačionice. Godine 2022, italijanski studio Calvi Ceschia Vigano preuzeo je svlačionicu zvezda, nazvanu „Primo Camerino”.

Udobnost u službi umetnosti

Nakon intenzivnih razgovora sa budućim korisnicima garderobe, dizajneri su napravili polukružnu sobu sa šminkerskim i dnevnim delom, kuhinjom i sopstvenim kupatilom. Meke, okrugle linije dominiraju jezikom dizajna i stvaraju opušteni ambijent. Koncept boja vešto uspeva da prenese smirenost sa svetlo narandžastom i baršunastom benzinsko zelenom.

Fokus na smanjenju buke

U ovom slučaju, „najmanja soba“ je takođe mirna soba. Oprema kupatila sledi diktatu tišine. Centralni aspekt u implementaciji okruženja kupatila je stoga bila zvučna izolacija. To je bio znak za Geberit. Iza zida zvučno izolovani Geberit Silent-Pro i Silent-PP drenažni sistemi smanjuju buku. Ispred zida, ispiranje toaleta čini svoje: zahvaljujući spiralnom kretanju vode, tehnologija TurboFlush značajno smanjuje buku tokom procesa ispiranja. Jednostavan dizajn serije kupatila Geberit ONE i tuš kade Olona harmonično se uklapaju u ukupni koncept oaze mira.

Donja granica? Prema rečima italijanskog glumca i komičara Antonija Albanezea, to su „najlepše svlačionice, one najiznenađujuće koje sam ikada video. Apsolutno ih morate posetiti.”

Geberit Know-how

Galerija