Četiri kvadratna metra luksuzaMartin Modern, Singapore

U Singapuru, oblast Martin Modern je mešavina parka i stambenog objekta. Dve kule nude stanarima luksuzne jedinice. Kupatila sa druge strane, izgledaju skromno, ali opet, nude pun luksuz.

U carstvu Merlion, hibrida lava i ribe, ljudi žive visoko i blizu jendi drugima. Životni prostor je oskudan u Singapuru, čija je znamenitost Merlion. Grad-država na drugom mestu po gustini naseljenosti, dom je za 5.7 miliona ljudi. Oni žive većinom u visokim zgradama i malim stanovima.

Neboderi takve arhitekture da oduzimaju dah. Od 2021. horizont Singapura postao je bogatiji za još dve kule. Sa 30 spratova, dve stambene kule uzdižu se u oblasti Martin Modern. 450 stambenih jedinica i prelepo dizajniranoj Botaničkoj bašti. Projektovane i izgrađene od strane GuocoLand agencije za nekretnine, jedne od najvećih investitora u Singapuru.

Kuća u bašti

"Tajna bašta" raste na vrhu stambenih kula u oblasti Martin Modern (© Darren Soh)

Da bi razumeli arhitekturu oblasti Martin Modern, morate da pogledate mapu. Gusto izgrađen grad je bukvalno pun života, tradicije i futurističkih zgrada koje su direktno jedna do druge. U centru toga je oblast Martin Modern, kao zelena pluća u gustim zgradama.

“Kuća u bašti“ je koncept razvijen od strane pejzažnih arhitekata u ICN Design International. Ono što je posebno kod ovog projekta je što osnove kula zauzimaju svega 20 posto od otprilike 172,000 m². Čim kroče u unutrašnji deo parka, posetioci ostavljaju buku i gužvu metropole iza sebe. Na različitim spratovima i nivoima zgrada nalazi se 15 parkova i travnjaka.

Zelena hauba

Zeleni dresing na torti je bašta na krovu pod nazivom “Tajna bašta“ na dve kule, sa zabačenim sjenicama. Direktor grupacije GuocoLand Cheng Hsing Yao naglašava: “Kada su u pitanju projekti u najboljim oblastima u Singapuru, kupci bi trebalo da imaju osećaj prostranosti i otvorenosti“.

Mnogo luksuza u malom prostoru

Jedinice su sa visokim plafonima 4,2 metra. Nasuprot tome, kupatila su prilično kompaktna, veličine između 3,5 i 4,4 kvadratna metra. To je zato što bi trebalo da zauzimaju što manje prostora u jedinicama veličine između 70 i 170 kvadratnih metara, ali da nude što više luksuza. Tu se koriste visokokvalitetni materijali i Geberit AquaClean Sela tuš WC-i. Tuš WC savršeno se uklapa u zemlju vodenog merliona, komse može diviti u istoimenom parku.

Činjenice

Galerija