Otvoreni tuševi - skoro kao u raju

Tuševi u ravni poda sve više osvajaju tržište zahvaljujući svom elegantnom izgledu i osećaju velikog prostora koji stvaraju. Međutim, da biste bili sigurni da će istovremeno biti praktični i jednostavni za korišćenje, treba da uzmete u obzir određene stvari tokom faze projektovanja.

Kao što je jasno i iz samog njegovog naziva, kada ulazite u tuš u ravni poda, ne morate da preskačete okvir ili da otvarate vrata. To znači da ujutru, dok ste još pospani, lako možete da ušetate ispod tuša bez rizika da se sapletete. A onda vam samo preostaje da se lagano razbuđujete uz nežni mlaz vode. Ulaz u prostor za tuš u idealnim uslovima treba da bude širok bar 60 cm, a dimenzije samog prostora za tuširanje treba da iznose 90×90 cm: što je prostor veći, to je bolje.

Tuq u bašti u ravni poda

NE ZABORAVITE NA PREGRADNI ZID

Prosto je neverovatno koliko daleko voda može da prska izvan prostora za tuširanje. Zato je pregradni zid važan. Bez njega će se prijatno tuširanje pretvoriti u pomalo dosadan proces čekanja da se pod kupatila osuši. Zato ukoliko postavljate „walk-in“ tuš bez vrata, preporučujemo vam da isplanirate da dimenzije walk-in tuš paravana budu onoliko velike koliko vam to dozvoljava veličina prostorije. Što je ovaj providni pregradni zid širi, to će veća površina biti zaštićena od prskanja.

BUDITE BEZBEDNI

Karakteristike poda i položaj odvoda su ključne stvari na koje treba obratiti pažnju pri projektovanju tuša u ravni poda. Ako ste se nekada okliznuli u kupatilu, znate koliko je važno da se površina poda ne kliza čak i kada na njoj ima vode i sapuna. Niko ne voli da stoji na odvodu tuša, pa vam preporučujemo da ga postavite što bliže zidu ili direktno iza zida.

Šamponi i drugi proizvodi za tuširanje mogu da se nagomilaju i završe svuda po tuš prostoru, naročito u porodičnim kupatilima. Ugradna kutija za odlaganje bočica i tubica predstavlja praktično rešenje za ovaj problem jer vam se ništa ne nalazi na podu, čak i kada se kupatilo čisti.

Koje kupatilo želite?

Gotovo kupatilo zadovoljav niz želja i zahteva. Međutim, koje su vaše potrebe? Da li vam je važan prostor, čistoća ili dizajn? Da li želite proizvode koji su jednostavni za korišćenje ili radije posebne dodatke za komfor koje vam npr. pruža Geberit AquaClean WC sa tušem? Ili više volite univerzalni dizajn? Bez obzira na to koje su vaše potrebe, vašu svakodnevnicu ćemo učiniti jednostavnijom pomoću pametnih rešenja za kupatila.

Više prostora u kupatilu
Više čistoće u kupatilu
Više funkcionalnog dizajna u kupatilu
Više komfora u kupatilu
Više pristupačnosti za osobe sa invaliditetom u kupatilu
Više prilagođenosti korisnicima u kupatilu