BOLAN PAD

Rizik od pada u kupatilu - presudan je odabir pravih materijala

Stefan se vratio kući posle napornog dana na poslu. Dovoljan razlog da ode na trčanje. Izmoren, ali pun endorfina, odlazi na tuširanje posle sesije trčanja.

OPASNOST! KLIZAVA POVRŠINA

Sada sve što treba da uradi je da opere zube pre nego što provede opušteno veče ispred televizora. Međutim, u jednom trenutku se oklizne na mokrim pločicama i pada. Stefan je mogao i gore da prođe. Dobio je samo nekoliko modrica od pada. Izuzetno bolno iskustvo koje je moglo da se završi još gore, kao što pokazuju istraživanja u Nemačkoj, Austriji i Švajcarskoj. Ova istraživanja pokazuju da su padovi kod kuće statistički jedna od najčešćih nezgoda.

SMANJITE RIZIK

Rizik da se okliznete na mokrim površinama i padnete je relativno veliki, posebno u tuševima. Međutim, ova opasnost može da se smanji pravilnim izborom materijala i korisnom opremom za kupatilo.

  • Kada pravite novu kuću ili renovirate kupatilo, dobra je ideja da razmislite o izboru materijala. Neklizajuće pločice ili podloga za tuš prostor napravljen od čvrstih materijala, kao što je podloga Setaplano, posebno pomažu da se izbegne rizik od klizanja.
  • Tretman protiv klizanja takođe može da učini klizave površine bezbednijim jer se hrapavost površine i protiv-klizna svojstva poboljšavaju. Tu proceduru uvek treba da obavlja stručno lice.
  • Iako podloge i trake protiv klizanja definitivno nikad neće osvojiti nijednu nagradu za dizajn, one bar pružaju svu neophodnu potporu. Zahvaljujući izbočinama prostirke protiv klizanja čvrsto prianjaju za podlogu, a ipak mogu lako da se uklone. Lako mogu da se očiste i osuše, iako nisu higijenske.
  • Da ne biste izgubili ravnotežu kada izlazite iz tuša sa mokrim stopalima po klizavim podnim pločicama, postavite prostirku za kupatilo ili peškir na pod ispred tuša i osušite noge na njemu. Isto važi i kada izlazite iz kade.

Ista stvar se može dogoditi i prilikom izlaženja iz kade.

Koje kupatilo želite?

Gotovo kupatilo zadovoljav niz želja i zahteva. Međutim, koje su vaše potrebe? Da li vam je važan prostor, čistoća ili dizajn? Da li želite proizvode koji su jednostavni za korišćenje ili radije posebne dodatke za komfor koje vam npr. pruža Geberit AquaClean WC sa tušem? Ili više volite univerzalni dizajn? Bez obzira na to koje su vaše potrebe, vašu svakodnevnicu ćemo učiniti jednostavnijom pomoću pametnih rešenja za kupatila.

Više prostora u kupatilu
Više čistoće u kupatilu
Više funkcionalnog dizajna u kupatilu
Više komfora u kupatilu
Više pristupačnosti za osobe sa invaliditetom u kupatilu
Više prilagođenosti korisnicima u kupatilu