Održavanje kupatila

Svi znamo da će se naši automobili brzo pokvariti ukoliko ih ne održavamo redovno. Bez obzira na to da li je veliko ili malo, vašem kupatilu je takođe potrebno redovno održavanje kako biste mogli da duže uživate u njemu.

Umetak za lako čišćenje slivnika

Mali trikovi za održavanje kupatila

Sve o važnosti redovnog čišćenja kupatila možete pročitati u našem članku “Čistoća do poslednjeg ugla”. Ovo se takođe odnosi i na održavanje tuš kade, odakle se redovnim čišćenjem uklanjaju ružne naslage. Za neke druge stvari je potrebno malo više vremena, poput čišćenja sifona i kanalice, ali i to treba redovno raditi. Umetak koji zadržava kosu se može lako ukloniti i očistiti, ali je neophodno da se i slivnik i dovod povremeno temeljno očiste kako ostaci sapuna i ostale prljavštine ne bi ometali protok vode.

Brza odvodnja

Ako čistite sifon, ne zaboravite da očistite iodvod. Ljudima sa dugom kosom je dobro poznat problem začepljenih odvoda. Kosa se zaglavi u odvodu i tako odežava protok vode. Iako je na umivaoniku veoma lako ukloniti slivnik, to nije moguće učiniti u kadi ili tušu bez prethodne demontaže. Iako YouTube ima mnoštvo dobrih (i ne baš tako dobrih) ideja, preporučujemo da dlake vadite dugačkom pincetom. Ovo neće oštetiti slivnik ili cevi i uštedeće vam nepotrebne troškove popravke. Otvor za preliv na umivaoniku takođe treba redovno čistiti. Naprskajte standardno sredstvo za čišćenje u rupu i ostavite da deluje. Ovo će sprečiti neprijatne mirise i kamenac.

Veliki saveti za održavanje

Ukoliko se nakon ispiranja toaleta i dalje pojavljuje mlaz vode, to može biti znak da nečistoća blokira ventil za ispiranje. Ventil je instaliran sa silikonskom zaptivkom preko izlaza na dnu vodokotlića. U normalnim okolnostima ventil blikira izlaz. Ako se prljavština, poput naslaga iz vodokotlića, skupi izmeđi zaptivke i odvodne rupe, ventil za ispiranje može biti blokiran. Video snimci pokazuju kako se ventil moće lako očistiti, čak i kod ugradnih vodokotlića.

Čišćenje Geberit Sigma ugradnog vodokotlića
Čišćenje predzidnog vodokotlića kompanije Geberit

Budite pažljivi!

Imajte na umu da ste sami u potpunosti odgovorni za izvršene zadatke, kao i za nastalu štetu. Do oštećenja može doži zato što je većina nosača izrađena od plastike i može se slomiti ili oštetiti ukoliko se njima nepravilno rukuje. Obično nije potrebno čistiti unutrašnjost vodokotlića. Ustvari, to bi moglo dovesti do toga da se veliki komadi instrukcije olabave i da začepe vodokotlić. U najgorem slučaju bi vodoinstalater morao da demontira ceo toalet. Pri uklanjanju zamke za nečistoće pazite da ništa ne polomite. Budite pažljivi i uvek pozovite vodoinstalatera ako imate nekakve sumnje.

Koje kupatilo želite?

Gotovo kupatilo zadovoljav niz želja i zahteva. Međutim, koje su vaše potrebe? Da li vam je važan prostor, čistoća ili dizajn? Da li želite proizvode koji su jednostavni za korišćenje ili radije posebne dodatke za komfor koje vam npr. pruža Geberit AquaClean WC sa tušem? Ili više volite univerzalni dizajn? Bez obzira na to koje su vaše potrebe, vašu svakodnevnicu ćemo učiniti jednostavnijom pomoću pametnih rešenja za kupatila.

Više prostora u kupatilu
Više čistoće u kupatilu
Više funkcionalnog dizajna u kupatilu
Više komfora u kupatilu
Više pristupačnosti za osobe sa invaliditetom u kupatilu
Više prilagođenosti korisnicima u kupatilu