Projekat društvene pomoći u Srbiji

Tim

Ana Baluh, industrijski menadžer (stažista)

Za nas snabdevanje vodom ne predstavlja ništa posebno. Ali u Srbiji, to nije slučaj. Želela bih da dobijem što je moguće više utisaka i ojačam ličnost u smislu osećaja za odgovornost, komunikacije sa drugim ljudima, nezavisnosti i zrelosti.

Sara Berner, mehaničar (stažista)

Radujem se što ću putovati u zemlju koju ne poznajem i što ću tamo raditi. Lični izazov je uglavnom u tome što ne znam šta da očekujem.

Štefan Franc, mehaničar (stažista)

Ne dobija se često prilika da se putuje u drugu zemlju, da se tamo radi i stekne novo radno iskustvo. Mislim da je sjajno kada možeš da pomogneš drugim ljudima.

Danijel Henzel, stručnjak za mehatroniku (stažista)

Želim da podržim ovaj projekat kako bih pomogao da se standard koji mi već duže vreme imamo u Nemačkoj obezbedi i drugim ljudima. Mislim da svi ljudi imaju pravo da žive u dobrim higijenskim uslovima.

Fabijan Heler, industrijski mehaničar (stažista)

Mnogo mi se dopada ideja o donošenju promena u stranoj zemlji kako bi se ljudima tamo poboljšao kvalitet života. Više takvih projekata bi trebalo da se sprovodi u školama kako bi se deca već u ranom dobu susretala sa problemima vezanim za snabdevanje čistom vodom i higijenu i na taj način bi naučila nešto korisno.

Tobijas Koše, stručnjak za mehatroniku (stažista)

Sviđa mi se ideja da mogu da pomognem ljudima koji nisu toliko privilegovani i smatram da je ovaj zadatak značajan. Mislim da su dobri higijenski uslovi jako važni. To se posebno odnosi na škole u kojima sanitarne prostorije koristi veliki broj ljudi.

Kevin Okroj, industrijski mehaničar (stažista)

Gledao sam u vestima slike i posledice zemljotresa u Kraljevu. Lično mislim da je pomoć na licu mesta bolja od novčane pomoći. Naročito ako neko ima priliku da bude deo projekta pomoći kao što je ovaj.

Sebastijan Vajs, industrijski menadžer (stažista)

Ovo je jedinstvena prilika da se steknu iskustva koja niko ne može da vam oduzme i koja mogu da vas podstaknu da više cenite sopstveni životni standard. Radujem se što ću da upoznam stažiste sa drugih lokacija kompanije Geberit i što ćemo raditi zajedno.

Melani Vendše, industrijski menadžer (stažista)

Volim da pomažem ljudima koji ne žive jednako dobro kao ja. Dok sam išla u školu, učestvovala sam u sličnom projektu u jednoj školi u Mađarskoj. Mislim da će mi ovo iskustvo u Srbiji biti korisno.

Frank Knips, trener menadžera za zaposlene

Od samog početka sam pratio humanitarne aktivnosti Geberita. Mislim da je ideja da stažisti učestvuju u realizaciji takvih projekata sjajna! Smatram da je posebno važno da naučimo da cenimo sopstveni životni standard i da to prenesemo i našim stažistima.

Norbert Pojkman, savetnik za prodaju

Tokom moje posete Srbiji zbog organizacionih pitanja, dobio sam dosta pozitivnih uvida i zaista se radujem sprovođenju ovog projekta. Činjenica da možemo da realizujemo ovaj projekat sa devet Geberit stažista. lokalnim vodoinstalaterima i našim kolegama iz Srbije svakako će biti bogato profesionalno i lično iskustvo za sve koji učestvuju.