Izjava o zaštiti privatnosti podataka

Poslednji put ažurirano 19. avgusta 2014.

Sigurnost vaših ličnih podataka je izuzetno važna za Geberit. Možete da posetite našu veb stranicu, a da ne delite lične informacije sa nama. Vaše informacije su nam potrebne samo ukoliko želite da koristite određene usluge. Ova izjava o zaštiti privatnosti podataka je namenjena da vam pruži transparentne informacije o tome koju vrstu podataka prikupljamo, obrađujemo i čuvamo i u koju svrhu.

Čuvanje podataka o pristupu

Svaki put kada pristupite nekoj od naših veb stranica, podaci o pristupu se čuvaju u datoteci evidencije na serveru našeg dobavljača internet usluga. Ovi podaci sadrže vašu IP adresu, datum i vreme zahteva za datoteku, naziv zahtevane datoteke, nazive datoteka iz kojih je pozvana zahtevana datoteka, količinu prenetih podataka i status pristupa, opis korišćenog veb pregledača i operativnog sistema i naziv dobavljača internet usluga. Ovi podaci se prikupljaju zbog tehničkih rezloga. Oni se analiziraju samo radi statistike i ne sadrže podatke koje upućuju na određene osobe.

Kolačići

Ako posetite Geberit veb stranicu i pri tom imate omogućene kolačiće u podešavanjima pregledača, to nam govori da želite da koristite veb stranicu na najbolji način i da se slažete sa korišćenjem kolačića i drugih tehnologija na način koji je ovde opisan. U nastavku ćete pronaći više informacija o kolačićima i podešavanjima pregledača za onemogućavanje, brisanje ili prikaz kolačića.

Kolačić je mala datoteka koju prenosimo na vaš računar ili čvrsti disk uređaja kada prvi put posetite našu veb stranicu. To omogućava našim sistemima da prepoznaju vaš uređaj prilikom sledeće posete i da vam ponudimo funkcije i sadržaj koji su skrojeni posebno za vas.

Kolačići su veoma korisni, pošto obezbeđuju iskustvo koje je više prilagođeno korisniku ukoliko redovno posećujete veb stranicu. Pod pretpostavkom da koristite isti uređaj i isti pregledač, kolačići mogu da sačuvaju vaša podešavanja (npr. korpu za kupovinu), pruže informacije o načinu na koji koristite veb stranicu i prikažu sadržaj koji je više usmeren ka vašim interesovanjima i zahtevima. Pomoću programa namenjenih za analizu, kao što je Webtrends, možemo da pravimo statističke analize i dijagnostiku koje nam pomažu da poboljšamo sadržaj, proizvode i usluge na veb stranici. Kolačići koji se koriste na našoj veb stranici prikupljaju isključivo anonimne podatke, koji ne otkrivaju identitet pojedinačnih korisnika.

Osim toga, kontrola je u vašim rukama. Kolačićima možete da upravljate pomoću podešavanja pregledača. Na primer, možete da brišete postojeće kolačiće, izaberete da li ćete prihvatiti kolačiće ili ne, prihvatiti samo određene tipove kolačića ili podesiti da se pojavi upit kada veb stranica pokuša da sačuva kolačić. Postupak kontrolisanja i brisanja kolačića može da se razlikuje u zavisnosti od pregledača koji koristite. Više informacija o ovome može pronaći u pomoći u vašem pregledaču. Umesto toga možete da posetite veb stranicu http://www.aboutcookies.rg na kojoj ćete pronaći postupna uputstva o kontroli i brisanju kolačića za većinu pregledača.

Webtrends

Na našim veb stranicama koristimo tehnologiju firme Webtrends Inc. za prikupljanje i čuvanje podataka za potrebe marketinga i optimizacije. Ovi podaci se koriste kao osnova za kreiranje korisničkih profila pod pseudonimom, a za tu svrhu mogu da se koriste kolačići. Podaci prikupljeni pomoću Webtrends tehnologije se ne koriste za ličnu identifikaciju korisnika veb stranice niti za povezivanje ličnih podataka sa nosiocem pseudonima bez prethodnog eksplicitnog pristanka te osobe.

Lični podaci (narudžbine, upiti, zahtevi za informacijama)

Da bismo mogli da vam pružimo usluge koje tražite, npr. naručivanje, odgovaranje na upite ili slanje informacija (bilten, informacije o proizvodu, obaveštenja o događajima i sl.), potrebni su nam vaši lični podaci, kao što su vaše ime, adresa, broj telefona i e-adresa itd. Prikupljamo i koristimo ove lične podatke samo u meri u kojoj je to potrebno da bismo vam pružili traženu uslugu. Takođe, možda će biti potrebno da prosledimo vaše podatke firmama koje unajmljujemo za pružanje usluge (npr. transportne firme). Vaši podaci neće biti obrađeni i korišćeni radi konsultacija, reklamiranja i istraživanja tržišta niti će biti prosleđeni trećim stranama osim ukoliko ne date svoj izričiti pristanak.

Ukoliko ste se registrovali da biste redovno primali najnovije informacije, možete da otkažete registraciju u bilo kom trenutku putem telefona, pismenim putem ili e-poštom.

Kada otvorite e -poruku koju smo vam poslali ili kliknete na vezu koja se u njoj nalazi, to se beleži preko našeg servera (datum, vreme, e-adresa) radi interne statistike. Ovi podaci se ne povezuju sa ličnim korisničkim profilima.

Google Analytics (veb analiza/praćenje)

Ova veb stranica koristi Google Analytics, uslugu za veb analizu kompanije Google Inc. ("Google"). Google Analytics koristi tzv. "Cookies" (kolačići), tekstualne datoteke koje se memorišu na računaru i koje omogućavaju analizu korišćenja veb stranice. Informacije o korišćenju veb stranice, koje se kreiraju putem kolačića, se po pravilu prenose na jedan od servera kompanije Google u SAD i tamo se memorišu. U slučaju aktiviranja IP anonimnosti na ovoj veb stranici, kompanija Google prethodno skraćuje Vašu IP adresu unutar država članica EU ili unutar drugih država koje su potpisnice Sporazuma o Evropskom ekonomskom prostoru. Puna IP adresa se prenosi na jedan od servera kompanije Google u SAD samo u izuzetnim slučajevima i tamo se skraćuje. Po nalogu korisnika ove veb stranice, Google koristi ove informacije da bi analizirao korišćenje veb stranice, da bi pripremio izveštaje o aktivnostima na veb stranici i da bi obezbedio dodatne usluge za korisnika veb stranice koje se odnose na korišćenje veb stranice i interneta. IP adresa koja je dostavljena u Google Analytics sa Vašeg pretraživača neće biti povezana sa ostalim podacima koje je sakupio Google. Memorisanje kolačića možete da onemogućite odgovarajućim podešavanjem programa Vašeg pretraživača; međutim, upozoravamo Vas da u ovom slučaju nećete biti u mogućnosti da u potpunosti koristite sve funkcije ove veb stranice. Osim toga, možete da sprečite beleženje podataka koji su sakupljeni putem kolačića, a koji se odnose na korišćenje veb stranice (uklj. Vašu IP adresu), kao i obradu podataka od strane kompanije Google tako što ćete preuzeti i instalirati programski dodatak za pretraživač koji je dostupan na (http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en).

Dodatne informacije o uslovima korišćenja i zaštiti podataka možete pronaći na http://www.google.com/analytics/terms/gb.html i http://www.google.com/intl/en-GB/policies/privacy/. Google Analytics je na ovoj stranici proširen kodom „gat._anonymizeIp();“ kako bi se omogućilo anonimno prikupljanje IP adresa (tzv. IP maskiranje).

Google Analytics koristimo i za analizu podataka iz AdWords i Double-Click kolačića u statističke svrhe. Ovu funkciju možete da deaktivirate putem menadžera za prikazivanje prioriteta (http://www.google.com/settings/ads/onweb/?hl=en).