„U mom poslu neprekidno se smenjuju opšte aktivnosti i aktivnosti koje zahtevaju osećaj za detalje, što ga čini fascinantnim”

Danijel Rajsl, šef linije proizvoda armatura i sistema za ispiranje

Geberit International AG, Rapersvil-Jona, Švajcarska

Kada sam završio školovanje za inženjera mehatronike 1997. godine, došao sam u Geberit Technik AG u mestu Rapersvil-Jona i počeo da radim kao inženjer razvoja u oblasti sanitarne tehnologije. Od samog početka bio sam pun entuzijazma zbog odlične radne atmosfere u Geberitu i zbog podrške koju su mi pružale kolege. U tom periodu na mojoj funkciji bio sam zadužen za konstrukciju tehnologije merenja zasnovane na računaru za odeljenje razvoja proizvoda.

Vratio sam se u Geberit 2005. nakon što sam u međuvremenu četiri godine od 2000. do 2004. kao vođa projekta i menadžer proizvoda u drugoj kompaniji koja se bavi sigurnosnim sistemima. Zašto? Zato što se kompanija ističe po svom interesovanju za inovacije i zato što mi nudi izuzetno radno okruženje, dobre izglede za budućnost i međunarodno iskustvo.

Po povratku sam preuzeo funkciju menadžera projekata u odeljenju za sanitarne sisteme, a uporedo sa tim završio sam i postdiplomske studije iz poslovne administracije. Moje ciljeve kada je karijera u pitanju pozdravili su moji nadređeni. Tako sam dobio mogućnost da učestvujem u programu za razvoj menadžera i 2008. godine postao sam šef linije proizvoda 13. Moja trenutna funkcija podrazumeva pravljenje planova za budućnost i nadgledanje tržišta radi otkrivanja koji novi proizvodi bi mogli da donesu uspeh – raznovrsna i odgovorna aktivnost koja ima širok opseg zadataka.